De verschillende soorten borst implantaten

Wanneer we spreken over de types borstimplanten kunnen we een onderscheid maken op twee punten:

  • de samenstelling
  • de vorm 

Daarnaast bestaan de verschillende soorten ook in verschillende maten. De maten worden uitgedrukt op basis van de inhoud in cc.

Samenstelling

Borstimplantaten bestaan uit een omhulsel van silicone. Dit omhulsel kan ofwel gevuld zijn met silicone-gel zijn of met een zout-wateroplossing.

Ook kan de textuur van het omhulsel verschillen. Sommige implanten hebben een iets ruwer oppervlak en andere krijgen een extra laagje titanium in een poging om kapselvorming (zie: risico) te voorkomen.

Vorm

Borstimplanten bestaan in 2 verschillende vormen.

 

Ronde Implantaten

De ronde implantaten waren er als eerst en bestaan in drie verschillende profielen: laag, midden & hoog profiel.

Met de ronde verkrijgt men als het ware een borstlift effect zonder effectief een lifting van de borsten uit te voeren. Het hoog profiel zal hiervoor het meest aangewezen zijn.

Met een laag profiel zal men minder een lift effect bekomen en zal gewoon de bestaande borst iets meer naar voren / buiten duwen, waardoor ze beter tot haar recht komt.

Het effect van een borstvergroting met midden profiel situeert zich uiteraard ergens tussen het laag en hoog profiel.

 

Anatomische implantaten  

Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn deze borstimplantaten anatomisch of natuurlijk, gevormd. Hun vorm kan het best worden vergeleken met een druppel, iets smaller en dunner aan de bovenkant, de onderkant is dikker en mooi rond gevuld.

Plaatsing van anatomische implantaten geeft als resultaat dat de borsten een mooie natuurlijke vorm hebben, alleen dan groter.

 

Welke vorm u uiteindelijk kiest, is een keuze die volledig bij uzelf ligt. Want, niettegenstaande dat anatomische een meer natuurlijke vorm behouden, zijn er veel vrouwen (en mannen) die liever het resultaat van een rond implantaat zien. Omdat met deze laatste de borsten mooi rond en bol zijn, wat door sommigen als perfectie wordt aanzien.