Komt u in aanmerking voor liposuctie?

Om in aanmerking te komen voor liposuctie is het vooral van belang dat u een realistische verwachting hebt over wat de ingreep voor u kan doen.

Het is belangrijk dat uw voorkomen en zelfvertrouwen kan verbeterd worden door liposuctie, maar het zal er niet noodzakelijk voor zorgen dat u uw droomfiguur verkrijgt of dat mensen u beter zullen behandelen.

Alvorens u beslist om een liposuctie ingreep te ondergaan, denkt u best goed na over wat u ervan verwacht en bespreek dit met een plastisch chirurg.

De ideale kandidaat 

De beste kandidaten voor liposuctie zijn personen met een normaal gewicht en een stevige, elastische huid maar die op welbepaalde plaatsen te kampen hebben met overtollig vet. U dient zowel fysiek als mentaal gezond en stabiel te zijn en realistische verwachtingen hebben.

Uw leeftijd is niet echt van groot belang. Het is echter wel zo dat personen op hogere leeftijd niet hetzelfde resultaat zullen bekomen als een jongere persoon doordat de elasticiteit van de huid vermindert is.

Als je recent geopereerd werd op of rond de plaats waar je liposuctie wenst, kan dit een risico zijn. Een verhoogd risico is er ook voor personen met medische problemen zoals een slechte bloedcirculatie, long- of hartaandoeningen en diabetici.